Hoe krijg je MEER BEZOEKERS op je WEBSITE, webshop of blog? Met deze 100 Praktische TIPS voor interne en externe LINKBUILDING kan je meteen MEER WEBVERKEER gaan genereren

BELANGRIJK :

( We breiden onze lijst momenteel uit met MEER linkbuilding tips, in samenwerking met een heel aantal professionele linkbuilders uit België en Nederland – Wie zijn ze en wat kunnen ze ons bijleren? Ontdek het hier binnenkort )

( Op dit moment 104 LinkBuilding Tips )

Hoe krijg je meer bezoekers op je website, webshop of blog? Wat is linkbuilding en hoe begin je eraan?

Een vraag die vele website-eigenaars zich stellen.

Het antwoord?

Er zijn 1001 manieren om bezoekers op je website of webwinkel te krijgen, zoals SEO, content marketing, social media marketing en natuurlijk (externe) LINKBUILDING.

Hieronder serveren we je graag 100 praktische linkbuilding-tips die je meteen kan toepassen om meer traffic en backlinks naar je website of webshop te genereren.

Gratis en voor niets.

Graag gedaan 🙂

 

INTERNE EN EXTERNE LINKBUILDING – WAT EN HOE ?

Linkbuilding is een manier om websites hoger in Google te krijgen.

Je hebt interne en externe linkbuilding.

Interne linkbuilding ( gaat hand in hand met website architectuur ) :

Interne linkbuilding wijst op de links op je website waarmee bezoekers van de ene naar de andere pagina navigeren.

menu’s
tekstlinks
afbeeldingen
categorie-links
tag-links

Het is heel belangrijk dat bezoekers en webcrawlers gemakkelijk hun weg kunnen vinden op je website.

De interne linkstructuur speelt een cruciale rol voor onder meer de ranking en moet duidelijk zijn.

Voor zowel je bezoekers als voor de zoekrobots.

Links die het zwaarst doorwegen voor je ranking :

menu-links
links bovenaan een pagina of blogbericht
categorie-links
tag-links

TIP : Zorg ervoor dat alle links werken, repareer broken links, en als je een pagina of blogpost een andere URL geeft, verwijs de oude URL dan door naar de nieuwe URL met een 302-redirect.

Over website-architectuur: Het gebeurt vaak dat websitebouwers tags en categorieën (of ook taxonomieën genaamd) een beetje door elkaar gaan gebruikenZo creëren ze zonder het goed en wel te beseffen ‘duplicate content‘, door bijvoorbeeld 1 artikel onder verschillende tags en categorieën te gaan zetten. Duplicate content heeft een negatief effect op de ranking van een pagina. Teken dus een duidelijke website-architectuur uit voor je pagina’s en posts.

TIP : Duplicate content kan je bijvoorbeeld oplossen door URL’s te laten ‘bannen’ via Google Search Console, met redirects, of door canonical tags te gaan gebruiken.

Andersom kan je met een duidelijke linkstructuur een bepaalde pagina meer waarde toekennen. Is de homepagina de belangrijkste pagina van je website? Plaats dan linkjes naar de homepagina vanaf de onderliggende pagina’s. Google zal dit signaal oppikken en meer waarde toekennen aan uw homepagina.

TIP : Werk met cornerstone content, canonical tags en een interne linkstructuur naar je belangrijkste pagina’s.

Met een goede kennis van interne linkstructuur en website-architectuur kan je veel mooie dingen bereiken.

Externe linkbuilding:

Naast interne linkbuilding is er dus ook externe linkbuilding. Hier gaat het om de linkjes die naar je website verwijzen vanaf andere websites. Mensen denken nog wel eens; “Hoe meer linkjes naar mijn website, hoe beter dit is voor mijn Google-rankings”. Maar dat is niet waar. Het gaat vooral om de kwaliteit van de links. Waar ze vandaan komen.

In deze post en in het eBook over linkbuilding dat je hierboven kan downloaden, hebben we het over externe linkbuilding.

EXTERNE LINKBUILDING VOOR MEER BEZOEKERS OP JE WEBSITE : 100 TIPS !

Hoe krijg je meer bezoekers op je webshop of website: LinkBuilding Tip 1 – 5

1 – Beantwoord een relevante vraag op Quora en krijg clicks op je naam die je instelt als ankertext met link naar je website. Als je op je website nog andere relevante, nuttige posts publiceert, zullen mensen je website kunnen ‘ontdekken’ en misschien zelfs geregeld terugkeren naar je site.

2 – Deel iets leuks, nuttig op Twitter, Facebook, Pinterest of een ander sociaal profiel. Let erop dat je posts opvallen, bijvoorbeeld met een opvallende foto. Zoniet zal je post mogelijk niet eens worden opgemerkt. Ook VIDEO-posts zijn populair, gewoon omdat veel mensen liever een korte video bekijken dan een tekst lezen.

Ook hier geldt dat 1 goede post ervoor kan zorgen dat mensen niet één, maar meerdere keren zullen terugkeren naar je website

3 – Start een nuttige podcast over een relevant onderwerp voor je doelgroep. Na of tijdens het beluisteren van je podcast, zullen er sommigen naar je website gaan voor meer info. In een podcast krijg je de kans op te treden als een expert. Heel wat mensen beluisteren ook liever een podcast dan dat ze een tekst ‘moeten lezen’.

4 – Maak een Facebookpagina aan en zet er onder meer je website-URL op. Deel leuke, nuttige posts waar je doelgroep ook echt iets aan heeft. Probeer zo weinig mogelijk commercieel te zijn op je Facebook-pagina. Gebruik ze eerder voor klantenbinding en het genereren van clicks naar je website. Met Facebook-ads kan je ook mensen bereieken die nog niet tot je connecties behoren maar wel tot je potentiële doelgroep.

5 – In plaats van zelf een podcast te maken, kan je ook verschijnen in iemands podcast over een relevant onderwerp aan je eigen website. Je kan dan optreden als gastspreker en op die manier ook naam maken, een reputatie opbouwen of leads naar je website genereren.

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website: LinkBuilding Tip 6 – 10

6 – Voeg op je Twitter-profiel een link naar je website toe. Wanneer je iets deelt, kan het zijn dat iemand naar je profiel gaat, en op de link naar je website klikt.

7 – Post een VIDEO op YouTube en zet onderaan in de beschrijving een link naar je website. Gebruik in je beschrijvingen en meta-tags ook relevante keywords waarop je gevonden wil worden.

8 – Post op Flickr, een populair sociaal netwerk voor foto’s. Ook hiervan kan je links naar je website genereren.

9 – Voeg op je Instagram-profiel een link naar je website toe. instagram is immens populair en door middel van het gebruik van hastags kan je gevonden worden op bepaalde keywords. Ook van hieruit kan je links naar je site krijgen.

10 – Zet ook op je Skype-profiel een link naar je website voor dezlefde redenen.

Meer bezoekers naar je website genereren: LinkBuilding TIP 11 – 20:

11 – Voeg op je Pinterest-profiel een link naar je website toe

12 – Maak een Vine-profiel aan en post een link

13 – Post VIDEO of GIF snippets op Vine

14 – Maak een Github-profiel aan en post een link

15 – Maak een LinkedIn-pagina aan

16 – Post een bericht met link naar je website op LinkedIn

17 – Netwerk in LinkedIn-groepen

18 – Leer Buffer om sociale media posts op voorhand te plannen en meerdere keren automatisch te delen

19 – Gebruik MeetEdgar om herhaaldelijk te posten

20 – MAAK GEBRUIK VAN INFOGRAPHICS ( tip afkomstig van Mark Wajsberg ): Wat is een infographic en hoe gebruik je die om traffic / bezoekers naar je website mee te genereren?

“Een infographic is een informatieve illustratie, waarin je bijvoorbeeld een complex probleem op een visueel aantrekkelijke manier kan uitleggen. Laat zo’n infographic, die jouw bedrijfsnaam of bedrijfslink bevat, maken door een graphic designer. Of maak er zelf een als je dat kan.

Ga daarna op zoek naar bloggers die bloggen over zaken die te maken hebben met jouw branche. Liefst bloggers met een ruim lezerspubliek of een website die al wat authority heeft opgebouwd.

Neem contact op met de bloggers, bied hen jouw infographic aan en vraag of ze de infographic delen via hun sociale mediakanalen, in hun nieuwsbrief of op hun website met een link naar jouw website.

Op die manier komt de infographic met de naam van jouw bedrijf of website op de radar van nieuwe mensen. En je krijgt er misschien wel een backlink bij op een website met hoge authority.

Bloggers zullen liever infographics delen dan dat je teksten voor hen schrijft. After all, bloggers schrijven graag zelf en zijn er vaak erg goed in ook. Maar een mooie, duidelijke of sterke infographic maken, dat is andere koek.”

Marc Wajsberg, SEO & AdWords Specialist | X8 Agency

Hoe meer website bezoekers aantrekken: LinkBuilding Tip 21 – 30:

21 – Gebruik Scoopit om blogs te posten en links te krijgen

22 – Deel posts op Google +

23 – Zet een link op je Google + profiel

24 – Deel foto’s op Pinterest

25 – Wees actief in Facebook-groepen

26 – Voeg je bij Google + communities en post geregeld updates die interessant zijn voor je doelgroep

27 – Maak een Snapchat-profiel aan en deel artikels

28 – Gebruik Instagram om foto’s en artikels van op je website te delen

29 – Doe een ‘share exchange’ op Snapchat

30 – Deel posts en links op WhatsApp

Meer bezoekers op je website: LinkBuilding Tip 31 – 40:

31 – Maak SlideShares van je posts, mensen delen dat sneller en daardoor krijg je meer views en links naar je site

32 – Host Periscope-sessies

33 – Voeg deel-knoppen toe aan je blogpost en op je webpagina’s

34 – Ping mensen die je vermeldt in je blogposts. Zo worden zij op de hoogte gesteld en komen zij waarschijnlijk eens op je website een kijkje nemen. Met wat geluk delen zij ook de content waarin zij vermeld worden.

35 – Neem deel aan chats op Twitter

36 – Begin zelf een chat op Twitter

37 – Post iets in een relevante Facebook-groep

38 – Neem deel aan Yahoo-chats

39 – Maak een Slack-team aan

40 – Wees actief in Slack-teams, post links naar je website

Hoe krijg je meer bezoekers op je website: LinkBuilding Tip 41 – 50

41 – Maak een Reddit-profiel aan en antwoord op topics

42 – Post zelf links op Reddit

43 – Host een Reddit-AMA (ask-me-anything)

44 – Voor webwinkels: Deel je product(en) in ProductHunt

45 – Voeg je bij relevante communities en post links naar je website

46 – Gebruik een e-mail handtekening zoals WiseStamp waarin je link naar je website, blogs, producten, … kan plaatsen (spreek me erover aan als je zo’n handtekening voordeliger wil)

47 – Ben je er even niet? Gebruik voor je mail een autoresponder met een link naar je website

48 – Doe aan gerichte e-mail outreach naar relevante personen / bedrijven en voeg links naar je website toe

49 – Probeer in het nieuws te komen of geïntervoewd te worden in een magazine of op een website

50 – Reach out naar relevante bloggers met een blogpost. Mogelijk zullen ze die delen op hun sociale media kanalen. Of er zelfs naar linken vanop hun website. Tenminste als de post van goede kwaliteit is.

Krijg meer bezoekers op je website: LinkBuilding Tip 51 – 60

51 – Maak afspraken met bloggers in jouw domein. Deel elkaars blogposts.

52 – Schrijf een gastblog op een relevante website in ruil voor een link naar je site (hiervoor moet je wel eerst contact opnemen met de website-eigenaar.

53 – Aanvaard gastblogs op je eigen website in ruil voor een link naar de website van de auteur. Zo heb jij extra content om te delen en kan je extra views krijgen. Bovendien is de kans groot dat de auteur de post op jouw website, die hij of zij geschreven heeft, zelf ook zal delen.

54 – Ga op zoek naar forums en communities die over jouw onderwerp gaan. Post interessante comments die leden zullen doen doorkliken naar je eigen website.

55 – Gebruik HARO om aan het woord te kunnen komen in publicaties die gelinkt zijn aan jouw niche.

56 – Probeer op de radio te komen in de rol van expert

57 – Stuur persberichten naar TV-stations om op TV te komen

58 – Zet een link naar je website op je business cards

59 – Laat een T-shirt drukken met de naam van je bedrijf op en draag die in je vrije tijd of wanneer je een citytrip doet

60 – Plak een sticker met je bedrijfsnaam op je auto

Hoe meer bezoekers op je website: LinkBuilding Tip 61 – 70

61 – Sponsor evenementen, conferenties voor naamsbekendheid

62 – Geef gratis workshops weg voor naamsbekendheid

63 – Kleef een sticker op je laptop

64 – Verspreid flyers

65 – Doe aan offline-networking: Ga naar netwerkevenementen zoals open coffees, after works, …

66 – Organiseer zelf een netwerkevenement

67 – Ga spreken in scholen

68 – Stel je open voor stagiaires

69 – Verkoop je iets? Zend dan gratis stalen naar reviewers in ruil voor recensies

70 – Doe aan influencer marketing

Meer bezoekers op je webshop of website: LinkBuilding Tip 71 – 80

71 – Doe je e-mail lijst groeien en doe aan e-mail outreach

72 – Geef iets gratis weg

73 – Gebruik snip.ly om webverkeer terug naar jou te leiden

74 – Interview experten in je domein en maak het interview publiek via bijvoorbeeld sociale media

75 – Schijf expert-roundup-posts

76 – Recenseer producten of bedrijven in je niche

77 – Host een gratis live-webinar zodat mensen je persoonlijk vragen kunnen stellen

78 – Creëer een forum op je site zodat mensen via je site met elkaar kunnen discussiëren

79 – Laat jezelf interviewen als specialist

80 – Plaats comments op relevante sites

Hoe krijg je meer bezoekers op je website: LinkBuilding Tip 81 – 90

81 – Dien je site in bij directory-sites in een rubriek die op jouw site van toepassing is

82 – Verkoop je product of dienst op marketplaces zoals tweedehands.be

83 – Maak een eBook en verkoop het op Amazon

84 – Heb je een winkel of zaak? Dien die dan in bij directory-websites zoals Yelp of Foursquare

85 – Werk samen met partners (zoek er) en doe samen een promotie op elkaars website

86 – Maak een Wikipedia-pagina aan

87 – Gebruik affiliate marketing om andere verkeer naar jouw site te doen genereren

88 – Wissel e-mail lijsten uit met partners of zelfs concurrenten. Zo kan je zelfs de concurrentie gebruiken om meer bezoekers op je website te krijgen 🙂

89 – Gebruik Google Analytics om je website verkeer te monitoren. Zie je dat een bepaalde pagina bijvoorbeeld veel minder bezoekers genereert dan andere pagina’s? Optimaliseer de pagina en promoot ze online, om naar die bepaalde pagina meer traffic te genereren.

90 – Optimaliseer ook je afbeeldingen voor vindbaarheid in Google

Hoe krijg je meer bezoekers op je website: LinkBuilding Tip 91 – 100

91 – Maak goed gebruik van interne linking op je website om mensen naar belangrijke artikels, producten, pagina’s, … te leiden

92 – Zet in op mobile ads

93 – zet in op Google Display advertising

94 – Koop ads op niche-sites die relevant zijn aan jouw website-niche

95 – Sponsor een nieuwsbrief

96 – Sponsor een ‘thank-you-page’

97 – Maak gebruik van retargeting campaigns via Facebook of Google

98 – Gebruik StumpleUpon

99 – Update de content op je website om geregeld opnieuw te delen op sociale media.

100 – Huur een professionele, betrouwbare linkbuilder in. In bijvoorbeeld de Facebook-groep SEO BENELUX vind je een heleboel ervaren SEO-specialisten en linkbuilders.

TIP 100 – … voor meer bezoekers op je website, webshop of blog

101 – Wees creatief met linkbuilding. Een getuigenis van Thomas Frenkiel van online marketing bureau OrangeDotCom :

“Ik deed ooit linkbuilding voor een bedrijf dat in samenwerking met een RTL TV-programma een infomercial maakte.

Het was een TV-programma waarin bedrijven zichzelf konden voorstellen.

Nadat het filmpje op TV was uitgezonden, kreeg het bedrijf een logo met linkje op de ‘partners’ pagina van de site van het TV programma.

Op deze pagina waren zo al honderden, misschien wel duizend logo’s met link geplaatst.

Het duurde ook minuten voordat die pagina volledig geladen was…

Die link was natuurlijk niet echt waardevol voor mijn klant.

Daarom besloot ik een ‘review‘ te schrijven over de ervaring.

Namens de directeur van het bedrijf schreef ik een korte tekst over hoe het was geweest om aan het TV-programma mee te doen.

In dat tekstje ‘verstopte’ ik uiteraard een link naar de website van de klant.

We mailden dit naar de contactpersoon bij RTL en wachtte af.

Na een paar dagen kwam de reactie… Geplaatst !

De review was geplaatst op een aparte pagina over ‘ervaringen van bedrijven’ waar nog ongeveer 4 andere reviews stonden, waarvan de meeste geen enkele link hadden.

De door ons in de tekst gestopte links waren gewoon overgenomen. Zo kregen we toch nog een waardevolle link binnen van dit domein.

Dus de tip is:

Kijk niet alleen naar het domein waar je een link van kan krijgen, maar ook naar welke pagina de link bevat, en ga hier slim mee om.”

102. Stel een alert in via Google alerts met bijvoorbeeld je bedrijfsnaam. Elke keer wanneer je bedrijfsnaam ergens online vermeld wordt, krijg je daar dan een melding van. Om dit te gebruiken voor linkbuilding, kan je, wanneer je zo’n melding krijgt, de bron die je bedrijfsnaam heeft gepubliceerd, contacteren, en vragen of ze van je bedrijfsnaam een link naar je website maken.

103. Getuigenissen, testimonials of reviews : Schrijf actief reviews op websites rond producten gerelateerd aan jouw niche. Wanneer je een review schrijft op een website, is het vaak ingesteld dat je naam een link is. Maak daar een link naar je website van. Heb je klanten die zelf een website hebben? Schrijf dan reviews voor elkaar. Doe als het ware aan link ruil met elkaar.

  • Davy Slof

104. Broken Links (links die niet meer naar een pagina verwijzen of linken naar een URL die niet meer bestaat).

Eerst ga je op zoek naar 404 pagina’s waar links naartoe verwijzen. Dit kan bijvoorbeeld met tools als Majestic en Ahrefs.

Vervolgens ga je de content analyseren die eerst op die pagina stond vermeld middels WebArchive.

Deze content ga je overnemen en zodanig verbeteren, zodat de externe bronnen een reden hebben om naar jouw website te linken.

Daarna ga je alle e-mailadressen verzamelen van de partijen die naar de oude 404-pagina linken.

Wanneer deze in kaart zijn gebracht, verzin je een template waarom deze partijen de link moet aanpassen.

Tot slot verstuur je het bericht naar alle partijen met het verzoek om de link aan te passen zodat hun huidige bezoekers niet worden verwezen naar 404-pagina’s, maar juist naar jouw nieuwe pagina zodat hun gebruiksvriendelijkheid intact blijft.

  • Davy Slof

WAT NU?

Simpel: Ga ermee aan de slag.

Linkbuilding is immers een tijdrovende klus. Hoe sneller je ermee begint, hoe sneller je meer bezoekers op je website zal aantrekken.

Zelf geen tijd om actief te gaan linkbuilden?

Begrijpelijk !

Gelukkig zijn er goede linkbuilders die je heel wat tijd en werk kunnen besparen om meer bezoekers op je website te krijgen.

Vind er een op :

Freelance Network

SEO BENELUX

Of contacteer ons

 

meer bezoekers op je website

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Summary
100 Manieren voor meer bezoekers op je website te krijgen
Article Name
100 Manieren voor meer bezoekers op je website te krijgen
Description
Een website, blog of webshop heeft geïnteresseerde bezoekers nodig. Hoe meer, hoe liever. Maar hoe begin je daar nu aan? Met deze 100 eenvoudige LINKBUILDING TIPS kan elke online business meteen aan de slag!
Author
Publisher Name
Jasseo.be
Publisher Logo

2 Comments

  1. Graag gedaan ! Ik zou zeggen, niet laten liggen, het kan immers even duren vooraleer de Google-bot de nieuw gebouwde links vindt en dus meerekent in de rankings 😉

Leave a Reply